NaslovnicaO projektuZaposleniceJavni oglasKontakt

Zajedno za bolju i sretniju budućnost

Projekt olakšava ženama pristup trzištu rada, pruža im mogućnost usavršavanja i povećava zapošljivost po završenom projektu

60
zaposlenih žena
424
korisnika
30
mjeseci

Projekt „Zajedno za bolju i sretniju budućnost“ iz „Zaželi - Programa zapošljavanja žena“ financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 9.763.855,19 kuna. Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir, a partneri su Grad Beli Manastir, Općina Petlovac, Općina Popovac te Centar za socijalnu skrb Beli Manastir i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Osijek.  

Kroz 30 mjeseci provedbe projekta bit će educirano i zaposleno 60 žena koje će brinuti o starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnom položaju s područja Grada Belog Manastira, Općine Petlovac i Općine Popovac, a kojima su potrebne potpora i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Osim zapošljavanja na 24 mjeseca, žene će biti osposobljene za zanimanja njegovateljice starijih i nemoćnih osoba ili za gerontodomaćice u ovisnosti od vlastitih interesa i sklonosti te će dio žena imati mogućnost sufinanciranja polaganja vozačkog ispita.  

Dobivenim iskustvom tijekom dvogodišnjeg rada i stečenom kvalifikacijom aktivnosti projekta će direktno uticati na povećanje razine zapošljivosti odabranih žena, kao i na povećanje njihove socijalne uključenosti u društvo te smanjenje rizika od siromaštva.

AKTIVNOSTI U SKLOPU PROJEKTA

Jačanje
okruženja

Cilj projekta je da se zaposlene žene osjećaju korisno, a krajnji korisnici željeno i ugodno u svome domu, čime će doći do izražaja višestruka učinkovitost projekta.

Razvijanje znanja
i vještina

Dodatno osposobljavanje i usavršavanje žena pridonijet će porastu njihove konkurentnosti na tržištu rada, čineći ih spremnijima za buduće poslovne izazove.

Briga o starijima
i nemoćnima

Provođenjem projektnih aktivnosti te pružanjem podrške i pomoći krajnjim korisnicima će se poboljšati kvaliteta života te promicati socijalna uključenost.

PROJEKTNI TIM

Baranjska razvojna agencija
Grada Belog Manastira

Voditelj projekta

Jelena Momčilović

Asistent na projektu

Jovana Gajdašević

Asistent na projektu

Ana Matić

Knjigovođa

Željko Salai

Voditelj gerontodomaćica

O PROJEKTU

Novosti iz projekta

Javni oglas za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme

U sklopu projekta „Zajedno za bolju i sretniju budućnost“ na radno mjesto: GERONTODOMAĆICE - pružanje usluge potpore i podrške u kućanstvu  za starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju

Pročitaj članak -->

Održana početna konferencija projekta „Zajedno za bolju i sretniju budućnost“

Na početnoj konferenciji projekta, sudjelovali su i gosti izlagači uz diskusiju na temu: Učinkovitost socijalnih usluga u izvaninstitucionalnom okviru. Na početnoj konferenciji projekta, sudjelovali su i gosti izlagači.

Pročitaj članak -->

Zaposlenice

sve zaposlenice -->

„Volim ovaj posao i sretna sam što imam priliku raditi i pomoći onima kojima to najviše treba. Njihova zahvalnost i osmjeh, moja su sreća i uspjeh!“

Blaženka Zorčec

Jako sam sretna što mi se pružila prilika da radim u programu Zaželi. Ovaj posao mi je novo iskustvo u radu sa starijim ljudima. Jako me veseli kada vidim da su  moji korisnici zadovoljni. Između ostalog ovaj posao mi daje financijsku sigurnost na određeno vrijeme, koju nisam odavno imala. Hvala na ukazanom povjerenju.

Zlatica Lisjak

„Za mene ovaj projekt znači jedno predivno iskustvo. Mislim da je to jedna lijepa gesta za naše krajnje korisnike.“

Dorana Mlivić

„Ovaj posao za mene znači opstanak mene i moje maloljetne kćeri. Do sada nisam imala nikakva primanja. Ovim projektom dobila sam posao i tako omogućila pristojan život mojoj kćeri i meni.“

Ivana Čuljak

„Ovaj posao mi znači sve, da pomognem sebi, a i drugima, starijim, nemoćnim i bolesnima.“

Barica Kramar

Kontakt

Vladimira Nazora 18A,
Beli Manastir

(svakog radnog dana od 07.00 do 15.00 sati)

031 / 499 924

gdckbm.zazeli@gmail.com