Održana početna konferencija projekta „Zajedno za bolju i sretniju budućnost“

23. prosinca 2019. -  Beli Manastir

GALERIJA SLIKA

Početna konferencija projekta „Zajedno za bolju i sretniju budućnost“ održana je 13. ožujka 2019. godine u Hotelu Patria u Belom Manastiru s početkom u 10,00 sati.Program početne konferencije projekta vodila je Bogdanka Ćudić Vilić, ravnateljica Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manstira, stručnjak za vanjsku provedbu projekta.

U uvodnom dijelu, sve nazočne su pozdravili ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Beli Manastir Ines Rudić, gradonačelnik Grada Belog Manastira Tomislav Rob te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije Ivana Stanić. Projekt je ukratko predstavila asistentica na projektu Jelena Momčilović.

Na početnoj konferenciji projekta, sudjelovali su i gosti izlagači uz diskusiju na temu: Učinkovitost socijalnih usluga u izvaninstitucionalnom okviru. Govornici su bili Sanda Lazar (Centar za socijalnu skrb Beli Manastir), Martina Aćimović (Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije), Senka Dornjak (Općinsko društvo Crvenog križa Darda), Katarina Bajsić (Udruga žena „Izvor“) te Mirela Alagić (Projekt građanske demokratske inicijative).

Nakon diskusije završno su se uzvanicima obratili i načelnici općina – Zoran Kontak načelnik Općine Popovac i Milan Knežević, načelnik Općine Petlovac koji su zaželjeli ženama uspješan rad.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Beli Manastir, Ines Rudić, svečano je uručila 60 ugovora ženama koje se zapošljavaju na projektu. Nakon svečane dodjele ugovora, ženama su podijeljene bicikle nabavljene kroz projekt, a uz pomoć kojih će na terenu moći brže i učinkovitije obilaziti krajnje korisnike.Nakon službenog fotografiranja i obraćanja medijima uslijedio je zajednički svečani ručak za sve uzvanike konferencije.

Zaposlenice

sve zaposlenice -->

„Volim ovaj posao i sretna sam što imam priliku raditi i pomoći onima kojima to najviše treba. Njihova zahvalnost i osmjeh, moja su sreća i uspjeh!“

Blaženka Zorčec

Jako sam sretna što mi se pružila prilika da radim u programu Zaželi. Ovaj posao mi je novo iskustvo u radu sa starijim ljudima. Jako me veseli kada vidim da su  moji korisnici zadovoljni. Između ostalog ovaj posao mi daje financijsku sigurnost na određeno vrijeme, koju nisam odavno imala. Hvala na ukazanom povjerenju.

Zlatica Lisjak

„Za mene ovaj projekt znači jedno predivno iskustvo. Mislim da je to jedna lijepa gesta za naše krajnje korisnike.“

Dorana Mlivić

„Ovaj posao za mene znači opstanak mene i moje maloljetne kćeri. Do sada nisam imala nikakva primanja. Ovim projektom dobila sam posao i tako omogućila pristojan život mojoj kćeri i meni.“

Ivana Čuljak

„Ovaj posao mi znači sve, da pomognem sebi, a i drugima, starijim, nemoćnim i bolesnima.“

Barica Kramar

Kontakt

Vladimira Nazora 18A,
Beli Manastir

(svakog radnog dana od 07.00 do 15.00 sati)

031 / 499 924

gdckbm.zazeli@gmail.com